Zgodba

Leta 1868 je Edmund McIlhenny po lastnem receptu pripravil omako iz pekoče paprike – natančneje, iz treh preprostih sestavin: povsem zrelih rdečih pekočih paprik, soli z znamenitega otoka Avery v ameriški državi Louisiani in najboljšega destiliranega kisa. V desetletjih na trgu primerljivih izdelkov se je izkazalo, da McIlhennyjeva omaka po svojem izvrstnem okusu nima konkurence – in še danes TABASCO® Original Red Sauce izdelujejo skoraj enako kot nekoč.

Zrele, ročno obrane čili paprike Tabasco še isti dan pretlačijo in primešajo sol. Kaša, kar desetkrat bolj pekoča od končne omake, nato tri leta zori v hrastovih sodih, ki so bili predhodno uporabljeni za staranje viskija Jack Daniel's. Zorjeno kašo mešajo s kakovostnim kisom in po 28-ih dneh prefiltrirajo v omako. Napolnijo jo v ikonične stekleničke, označene v 22-ih različnih jezikih in pripravljene za pošiljanje v več kot 185 držav po vsem svetu.

Podjetje McIlhenny danes družino okusov TABASCO® pekočih omak povečuje: od blagih do močno pekočih, sladkih, dimljenih.